Happy Holidays, elikä niinku oikein muikeeta joulunaikaa kaikille! Täällä on erittäin kuumankostea sää ollut koko aaton, mutta ei se ole menoa haitannut.

Jouluun valmistauduttiin tietenkin mukavasti lepäilleen, mutta tiistai-iltana meille tuli yllätyskutsu Singapore Polytechnicin International Student's klubin joulujuhlaan. No me Heidin kanssa laitettiin ykkösen päälle ja lähdettiin intopiukeena kahtomaan mikä olisi homman nimi. Tai siis lähdimme koska luvassa oli ilmaista ruokaa...

No tietenkin tunnelma oli hyvin kansainvälinen... NOT! Siis koko huone täynnä pieniä aasialaisen näköisiä ihmisiä arkivaatteissa, jotka kaikki puhuivat kiinaa ja sitten me vitivalkoiset suomea puhuvat tytöt juhlamekoissa ja tonttulakeissa. Olihan se aikamoista. Erotuttiin joukosta ainakin ja en nyt tiedä että erotuttiinko eduksemme vai onko tilanne se että tuo oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun ko. klubin bileisiin kutsua tulee. Eipä meillä ollut mitään hajua siitäkään kuka meidät sinne ylipäänsä kutsui ja saimme masut täyteen, joten ihan voitonpuolellehan se meni.

CIMG0304-normal.jpg

Joulutunnelmaa joulujuhlassa jo 22. päivä!

Aaton aatto meni shoppaillessa vielä viimehetken jouluostoksia... sama oli mielessä tosin kaikilla muillakin singaporelaisilla. Rysis oli siis melkoinen ja ressi myös, mut hengissä selvittiin siitäkin. Jordanille löydettiin hieno stressilelu jne. valitettavasti joulukiire vaati uhrinsa ja migreenipäänsäryn merkeissä menikin sitten loppuilta... ja yö.

Jouluaatto käynnistyi oikein perinteisellä jouluruoalla josta kuva kertoo kaiken oleellisen:

IMG_5314-normal.jpg

Jouluisen ruoan jälkeen suunnistimme sitten jouluiseen kirkkoon... joka olikin sitten Singaporen suurin New Generation-tyylinen kirkko: City Harvest Church. Siellä oli populaa sitten useampi tuhat henkeä ja meininki oli kuin missäkin rokkijumalanpalveluksessa. Herätysliike oli kova, mutta näin joulunalla pääsimme katsomaan modernisoidun sovituksen jouluevankeliumista kirkon draamaryhmän tulkitsemana. Siinä muun muassa Maria otti osaa jonkintyyppiseen Idols-kilpailuun ja Josefilla oli polttarit, joissa sen kaverit vetivät viunaa kun suomalaiset ikään. Olihan se kokemus.

Kirkonmenojen jälkeen pitikin sitten rientää ylläripylläri taas syömään. Tällä kertaa buffet-illallista Jordanin perheen kanssa. Tai siis lopulta paikalla olivat minä, Heidi, Jordanin äiti, Jordan ja Jordanin kaksoisveli Joshua. Buffa oli erään hotellin ravintolassa ja se oli yltäkylläinen: fine dining. Sielläpä taas olimme erikoisten herkkujen äärellä, jännän äärellä...

CIMG0320-normal.jpgHienolla illallisella ollaan myös hienot hatut päässä!

Onneksi sitä tuli syötyä kevyesti ja vain reilun kolmen tunnin ajan. Meillä länkkäreillä kun on kuulema niin pienet mahat ettei osata edes kunnolla buffaa syyä... meitä kannattaisi viedä vain ala carte paikkoihin pohti Jordanin äiti. Parhaamme oikeesti yritettiin ja muun muassa syötiin mitä kummallisempia äyriäisiä, mutta koska lähdettiin jo vajaa tunti enne paikan kiinnimenoa, niin ei olla syöty koko rahan edestä.

Hyvää oli ruoka ja jouluinen ähkyolo nyt sitten kun kämpille on päästy. Lahjat on avattu ja joulumieltä toivoteltu myös koto-Suomeen. Nyt voi hyvillä mielin painaa pään tyynyyn ja nukahtaa haaveillen muutaman päivän päästä alkavasta Balin lomasta...

CIMG0321-normal.jpg

Löytyihän se ihka oikea joulukuusikin! Hyvää Joulua kaikille!