No nyt se on sitten alkanut, koulu nimittäin! Opiskeluelämä pienten aasialaisten keskuudessa! Työn raskaan raataminen! Opintopisteiden haaliminen jne. yms.

Heti alkuun on todettava, että me ollaan ensimmäiset vaihto-oppilaat Singapore Polytechnicin (= SP) School of Designis (= SD). Siis jos ihan tarkkoja ollaan niin tää pelisuunnittelun puoli täällä minkä opintoja me ollaan tultu suorittamaan on hyvinkin pikkuriikkinen osa tätä majesteetillista koulua... Jordanin sanojen mukaan tää on näkymättömin yksikkö koko SP:ssä. Jotta ihan hyvistä lähtökohdista siis aletaan pakertaa.

Maanantaina koulu alkoi yhdeksältä ja kesti melkeimpä iltakuuteen saakka. Mukavasti oltiin ihan pihalla kaikesta. Heti alkuun itse luokkatilan löytäminenn osoittautui haasteelliseks kun se oli ihan kampuksen toisella laidalla. Noin 30min meni kävellessä ja etsiessä. Pioneereja kun tääl ollaan niin kukaanhan meidän vastuuopettajista ei tajunnu ottaa meitä ohjaukseen vaan ihan keskenään saatiin pärjätä. Muutamia ihan mielekkäitä juttuja paljastuikin heti alkuun: jos itse myöhästyy tunnilta tai palauttaa kotitehtävät myöhässä niin tulee 0 eli koko kurssi saattaa mennä hylätyks. Jippii!

Studioluokkamme T3A32 aka akvaario

Lisäks meillä ei ollu tarvittavia työvälineitä, eli kannettavaa tietokonetta joka pyörittäis 3D suunnitteluohjelmia eikä meillä ollu edes oikeenlaisia piirrustusvälineitä. Onneks ees jälkimmäisiä saatiin ostettuu kampuksen kirjakaupasta. Sitten ainakin yksi kirja pitäs ostaa... ne ei oo täällä kovin kalliita, oppikirjat nääs. Täällä opiskellaan kirjoista ja oikeesti käytetään tuota kirjastoakin. Muutenkin kurssit tuntuvat olevan huomattavasti laajempia niin sisällöltään kuin työmäärältäänkin mitä meillä kotosuomessa. Melkein itku meinas päästä kun käytiin läpi kurssisisältöjä ja vaatimuksia!

Onneksi välil päästiin syömään ja purkamaan tuntojamme luokan ulkopuolellekin. On se onni ettei kukaan ymmärrä suomea täällä kun muutamat ärräpäät pääs siinä turhautuessa tai ehkä vähän enemmänkin kuin muutama. No mentiin sit syömään suruumme kunnon rasvasettiä

Kampuksen PizzaHutin kämy pannupizza!

No siis tiistaihan ei ollu yhtään sen helpompi päivä meille. Oltiin koulussa aamulla 8-10 tunneilla tekemättä mitään kun meil ei siis ole niin tehokannettavia mukana. Kaks tuntii siin tylsistyttiin ja sen jälkeen oli neljä tuntia vapaata... no mentiin sit siin välissä syömään sekä käymään kaupassa ostamas mehua ja siivoustarvikkeita. Iltapäivällä oli sit lisää koulua, eli luentoa pelisuunnittelun periaatteista. No se oli ihan ok, kun ei oikeestaan tarvinnu muuta kuin kuunnella.

Keskiviikkoon mennessä meillä alkoikin olemaan jo pikkuhiljaa tarvittavat tunnukset koulun järjestelmiin, koulun sähköposti (joka vaan ei toimi!) ja meidän kurssi-ilmoittautumisetkin näkyy jo järjestelmissä. Että ehkä tästä pikkuhiljaa noustaan. Ainakaan paljoa alemmas ei voida enää mennä. Lisäks meidän purnaaminen oli tuottanut sen verran tulosta, että meidän vastuuopettajamme halus tavata meitä ja koittaa ratkoa meidän ongelmia. Muun muassa hän lupas järkätä meille koulun tietokoneet tonne studioluokkaan! Jepujee!

Luennoilla on tosi mielenkiintoista, nyt puhutaan vissiin renderöinnin tärkeydestä...

Keskiviikko on meillä nyt tän hetken suunnitelman mukaan vapaa, joten siitä varmasti tulee meidän lemppari viikonpäivä. Jordan tosin sano et sillo pitää sit vaan tehä kotitehtäviä, mikä varmaan pitää osittain paikkaansakin. Siis nyt on torstai ja meillä on kolme tuntia koulua: 2D Games Designia. Tähän mennessä meille on tullut jo yks laaja piirrustustehtävä ja kaks kirjoitustehtävää... lisää on odotettavissa.

Tulee muuten rattoisa viikonloppu!